LCHF och mat på semestern – tips och tricks

Kom i bra form till semestern, prova LCHF och du kommer väldigt snabbt märka att du börjar gå ner i vikt utan att du behöver gå omkring och känna dig hungrig och sugen på något att äta. Dessutom kommer du känna dig piggare och undviker en rad hälsorisker som övervikt och speciellt bukfetma kan föra med sig. Grejen med LCHF är att du minskar ner på intaget av kolhydrater och äter mer fett. Du kan äta dig helt mätt på god mat och ändå tappa överflödskilona. Du blir dessutom mättare på mindre portioner när du äter lågkolhydratkost.

Alla vet hur jobbigt det är när du eller någon i familjen är sjuk och vill komma i kontakt med vårdcentralen för att boka en tid. Oftast finns det inga tider tillgängliga på flera dagar och frustrationen växer. Bor du eller befinner du dig i Stockholm eller Göteborg Så finns Minutkliniken.se som du kan besöka utan tidsbokning. Hos Minutkliniken får du diagnos, behandling och om så krävs recept utskrivna när du eller någon i din familj är sjuka. Vi bistår även med hälsokontroller, kontroll av födelsemärken och behöver du eller dina barn vaccineras så fixar vi det också.

 

Minutkliniken har generösa öppettider. Minutklinikerna som finns hos ICA Maxi tar emot dig från klockan 08.00 till 20.00 på vardagar och från klockan 10.00 till 18.00 på lördagar och söndagar. Minutkliniken har ett gott samarbete med Apotek hjärtat och Minutkliniken finns alltid bredvid eller inuti Apoteket. Lätt att hitta oss och praktiskt när du skall hämta ut ditt recept eller fylla på med annat du kan behöva för ditt välbefinnande.

Vårdcentral i miniformat

Kontrollera ditt blodtryck

Hos Minutkliniken kan du få hjälp med det mesta som en vanlig vårdcentral kan bistå dig med. Vi hjälper dig med allt från halsfluss, bihåleinflammation, problem med huden och med omläggning av dina sår. Vi finns här för dig och din familj och tar prover, skriver ut receptbelagda läkemedel om det finns behov av det. Vi gör hälsokontroller och utför vaccinationer. Du behöver inte boka tid, du är alltid välkommen till oss när du eller någon i din familj behöver vård.

Du bör kontrollera ditt blodtryck, du kan göra det hos Minutkliniken. Har du för högt blodtryck är det bra om du ändrar livsstil och förbättrat dina kostvanor. Kombinera gärna med motion. Att undvika rökning och att förbättra sina matvanor är avgörande för de flesta för att undvika högt blodtryck.

Det Grekiska köket har stora influenser från den klassiska medelhavskosten Basen består av olivolja, örter, sädesslag samt grönsaker, vin, fisk och kött. Intresset för nyttig och läcker mat ökar och vi blir allt fler Svenskar som har lärt oss att maten från Grekland är så mycket mera än souvlaki och moussaka. Faktum är att det är det grekiska köket är det som lockar svenskar mest när vi ska njuta av läcker mat på solsemestern. Vi Svenskar uppskattar även att det serveras lokala rätter och att personalen är trevlig. Nyttiga fetter, ljust kött och mycket grönsaker, är perfekt för den som vill börja äta nyttig medelhavskost.

Related posts