Så kommer du igång med LCHF

Många tror att det ska vara svårt att komma igång med LCHF. Planerar du bra innan så kommer du att lyckas och det kommer att kännas enkelt. Många som misslyckas med andra dieter klarar enkelt av att äta enligt LCHF år efter år. En sak som är bra att börja med är att handla hem enligt LCHF och hålla det strikt. Har du bara LCHF-råvaror hemma kommer det bli enkelt att laga mat som följer det. Du har helt enkelt inget annat val. När du väl har kommit igång och du ser att det går att laga mat precis som innan kommer bara tycka det är roligt.

Grönsaker och en köttbit

Början är det många som faller på nämligen att handla hem rätt saker. Det kan vara bra att följa en guide och du kan hitta många på internet. Vill du göra det enkelt för dig handlar du helt enkelt hem en matkasse. Allt är färdigt och du behöver bara tillaga maten själv. På till exempel matkassedirekt hittar du flera alternativ som passar den som äter enligt LCHF. Det är en enklare variant där det är färdiga recept. Många får mer energi av att äta enligt LCHF. Extra plus är att de extra kilon du kan ha samlat på dig under några år kommer att försvinna. När du äter enligt LCHF behöver du inte räkna kalorier. Du behöver bara hålla koll på vad du får äta och vad du inte får äta enligt modellen.

Chokladtårta med jordgubbe

Har du haft svårt tidigare att hålla dieter är LCHF helt klart ett alternativ. Här slipper du gå hungrig, du kan äta hur mycket du vill bara du följer några enkla regler. LCHF går helt enkelt ut på att räkna kolhydrater. För många är det som till en början är svårt, är att ställa om men när du väl kommit igång brukar det gå hur enkelt som helst. Många som börjar med LCHF ser också hur enkelt de går ner i vikt utan att de anstränger sig något extra. Det kommer helt enkelt att finna en ny glädje i köket.

Något många tror är att man inte alls kan äta något gott. Tvärtom finns det många goda recept enligt LCHF och du kan unna dig med gott samvete. Precis som med att laga maten kan det vara svårt att hitta recepten i början men när du väl kommit igång kommer det att vara enkelt och roligt att göra det där lilla extra. Speciellt när du vet att det är helt enligt reglerna.

Related posts