Lev billigt på LCHF

LCHF har många fördelar. Det gör det enkelt att gå ner i vikt, och nästan alla som anammar livsstilen upplever också många andra hälsofördelar. En nackdel med detta sätt att leva på är dock att matlagningen kan bli väldigt dyr. Den som inte är bra på att planera, eller helt enkelt inte är van vid det, kan lätt se sitt matkonto dra iväg när mer kött och grönsaker adderas till menyn. Det är nämligen så att kolhydrater nästan alltid är den allra billigaste kalorikällan. När ris och pasta försvinner behöver det ersättas med något, och kilopriset på det kommer vara dyrare.

I den här artikeln kommer vi gå igenom några metoder för att minska matkostnaderna. Vi tror att om du följer de här tipsen kommer du spara mycket pengar. Ett tips är att kolla hur mycket du gör av med idag och sedan jämföra med dina utgifter efter att ha blivit mer planerad och medveten. Lägg undan de pengarna på ett eget konto. Det kommer växa snabbt. Köp dig sedan något du längtat efter. Kanske en soffa från Boconcept, en av Sveriges bättre möbelaffärer. Efter en period på LCHF kommer du också väga mindre, vilket kommer göra att du sliter mindre på dina nya möbler från Boconcept. Precis som en bra LCHF-meny är de väldesignade och kommergöra din tillvaro bättre.

Köp på extrapris

En uppenbar sak att göra är att jaga extrapriser. När något du gillar och äter mycket av säljs billigt är det smart att köpa mycket av det. Det du har mest att spara på är givetvis kött och fisk som är praktiskt på så sätt att det går lätt att frysas in. Om du har utrymme hemma kan en frysbox vara bra att ha eftersom du då får plats med ännu mer prisvärt kött. Om du sätter extraprisjagandet i system kan du spara så pass mycket pengar att du kanske till och med kan passa på att köpa en ny matsalsgrupp när du ändå beställer den där soffan från Boconcept. En måltid tjänar mycket på att serveras i ett trevligt sammanhang där möblerna blir en stor del av helheten.

Köp frysvaror

En annan smart strategi är att handla mycket frysvaror. Visste du att fryst frukt och frysta grönsaker har minst lika bra näringsvärde som färska? Eftersom det är ett billigare sätt för tillverkarna att paketera och transportera frysta varor än färska så är dessutom kilopriset mycket lägre. Tänk dock på att du kan behöva bli bättre på att planera din matlagning när du köper mycket fryst. Bestäm dig för vad du ska laga på kvällen och plocka fram rätt matvaror ur frysen innan du går till jobbet. Då är de färdigtinade lagom tills du kommer hem.

Köp efter säsong

Den som är det minsta prismedveten vet att många matvaror varierar väldigt mycket i pris. Det är förmodligen mest tydligt när det gäller grönsaker, men har även viss bäring på köttproduktion. Lamm föds till exempel på våren. Den där gurkan du kan köpa två för femton kronor av en månad kan lätt kosta 25 kronor styck en annan. Det beror givetvis på när det är dags att skörda olika typer av grönsaker. Se till att hålla koll på vilken typ av mat som är billig vilken tid på året och planera dina måltider efter de råvaror du kan köpa till ett bra pris just nu.

Related posts