LCHF i matsäcken

Trots att många i dag undviker kolhydrater och det finns en efterfrågan på kolhydratfattig kost kan det ibland vara svårt att finna det man söker. På restauranger kan man ofta be att få sallad istället för potatis på tallriken och det brukar inte vara några problem med att beställa en räksmörgås utan bröd. Om det inte finns valmöjligheter utan enda lunchstället du kan hitta är ett snabbmatställe eller ett konditori kan det vara värre. Därför kan det ibland passa perfekt att packa ner lunchen hemifrån. Det finns massor av goda sallader som inte innehåller nästan några kolhydrater alls och dessa packar du lätt ner i en matlåda.

Packa för en picknick

Med Sveriges allemansrätt är det inga problem att hitta Bra ställen för picknick ute i det fria. En av de vackraste huvudstäderna i Europa bör ju vara Stockholm och du som bor här har nära till både hav och natur. Att få andas frisk havsluft är aldrig långt borta. I övriga Sverige har man

Picnic

ännu bättre förspänt. Det är bara att packa sin picknickkorg, ta sin cykel och trampa några kilometer så är man ute på landet. I picknickkorgen kan den som håller sig till LCHF packa ner bland annat fröknäcke med ostskivor, sallad med lax och kokta ägg eller en härlig tabboulehsallad gjord på tillåtna grönsaker.

Matsäck för säkerhets skull

Ibland kan det vara bra att ha med sig matsäck i förebyggande syfte för att inte falla för förbjuden frukt. Om ni är ute på någon aktivitet kan det hända att det serveras bara korv med bröd eller fikabröd. Det här kan gälla på ställen som tillfälliga event, när du följer med barnen för att åka gokart eller annat. Det blir både billigare och nyttigare att ha med sig egen matsäck och dessutom behöver du inte frestas till att fuska med din diet. Baka gärna någon tillåten kaka också ifall det övriga sällskapet tänkt festa med godsaker på konditori. Tillåtna sötsaker kan göras på stevia, mörk choklad och mandelmjöl till exempel. Det finns många recept att finna på nätet.

Related posts