Gå ner i vikt med LCHF

Det är många som försöker gå ner i vikt utan att lyckas och på grund av detta kan allt kännas hopplöst. Hur man än försöker så fungerar inget, inte ens alla de dieter man testat har fungerat. Det är dock viktigt att inte ge upp, troligtvis går man inte ner i vikt för man inte har hittat rätt diet som passar just ens egna kropp. Bara för att en diet fungerar för någon, innebär det inte att den fungerar för alla. Sedan är det även viktigt att komma ihåg att det oftast inte endast fungerar med att ändra på sina matvaror utan att det måste kombineras med någon form av träning för att resultat ska märkas.

Många förknippar även dieter och att gå ner i vikt med att de inte kan äta något, utan att de måste svälta sig själva. Detta är också helt fel och det finns de dieter som gör det möjligt att gå ner i vikt utan att vara hungrig hela dagen, LCHF är en av dessa.

Gå ner i vikt på ett bekvämt sätt

LCHF är en diet som låter varje person gå ner i vikt på ett enkelt och bekvämt sätt. Generellt sätt behöver man inte tänka så mycket på vad man stoppar i sig, det viktigaste är att lyssna på kroppen. När den säger att den är mätt, då är den det. Detta gör det möjligt att njuta av mat samtidigt som man går ner i vikt. Dock innebär det att det måste ske en del förändringar i det som man stoppar i sig. Det kan även behöva göras ändringar i ens recept och man kan behöva leta upp nya.

Att behöva komma på nya recept är inte alltid det enklaste och därför finns det de företag som erbjuder matkassar. Matkassarna skickas hem med både råvaror och recept som det bara är att följa, detta underlättar en hel del i köket. Det finns många företag som erbjuder matkassar och ett tips kan vara att undersöka vilken som är den bästa på matkassetopplistan.se, här kan man även se vilka matkassar som passar ens livsstil bäst.

Vad är LCHF?

Denna typ av diet grundar sig i att man minskar kolhydrater och istället äter mer fett. Detta är precis vad LCHF står för, low carb high fat. Det är inte vilken typ av fett som helst som man ska äta utan detta fett ska komma från smör, fet grädde och från naturliga proteinkällor. De naturliga proteinkällorna kan exempelvis vara kött och fisk. Det krävs även att man slutar äta socker och stärkelse för att kunna nå resultat.

LCHF bidrar till att man får ett mindre sötsug, detta eftersom mycket av sötsuget härstammar från alla kolhydrater som man äter. Kolhydrater bryts ner till socker när de väl är i kroppen och därmed får man ett sötsug. Som sagt innebär detta att suget efter något sött minskar och det är inte lika enkelt att falla tillbaka i dåliga matvanor.

Related posts